Напускането на Стефанов е в резултат на задкулисието

Малко след като стана ясно, че депутатът Красимир Стефанов напуска редиците на ГЕРБ, зам.-председателят на партията Цецка Цачева обяви какви са причините за това.

Според нея, основната причина за напускането на Красимир Стефанов е задкулисието и начина, по който се управлява страната ни днес. Това стана ясно от думите й, изречени пред журналисти в парламента. Тя твърди, че цялата парламентарна група е останала изненадана от решението на Стефанов и никой не е знаел.

[caption id="attachment_271598" align="alignleft" width="300"]Напускането на Стефанов е в резултат на задкулисието Напускането на Стефанов е в резултат на задкулисието[/caption]

Междувременно Красимир Стефанов заяви категорично в ефира на Нова тв, че ако не успее да постигне желаните от него резултати като независим депутат, ще напусне Народното събрание. Бившият директор на НАП (Националната агенция за приходите) държи да се знае, че не е имал никакви проблеми с ръководството на ГЕРБ и не това е причината за напускането му. Стефанов заяви, че няма намерения да се включва в редиците на друга политическа партия. Той изрази разочарованието си от това, че към днешна дата в Народното събрание има само „политическо говорене, празнодумие и нападки”.

Красимир Стефанов аргументира оставането си в парламента с надеждата, че като стане независим депутат, все пак нещо в Народното събрание ще зависи от него и няма да е необходимо да се съобразява с партийните решения. Той изрази съжаление от това, че му се е налагало да следва партийните повели и да гласува, въпреки убежденията си. Най-много съжалява за това, че е бил принуден да напада НАП, а според него колегите му се справят повече от добре. Занапред възнамерява да гласува по съвест. Като пример Красимир Стефанов посочи, че би подкрепил отпадането на забраната за пушене на обществени места и допълни, че по тази тема парламентарната група на ГЕРБ е била категорично против.

В заключение Стефанов отговори на нападките за това че е депутат заради проверката, която е била извършена на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, че не е истина, пише „24 часа”.