Симеонов обяви, че му е купил костюм за първата му медийна изява

Председателят на „Национален фронт за спасение на България” Валери Симеонов изкара наяве скандалната истина за националиста Волен Сидеров.

Той твърди, че е купил на Волен костюм, за да вземе участие в първото предаване на „Атака” по телевизия СКАТ. Това обаче е само иглата в купа сено. Освен това Симеонов го снабдил с пет автомобила и две лимузини, в допълнение го спонсорирал с 35 хиляди лева всеки месец, които да излива в „Атака”. Симеонов обяви тази информация пред информационна агенция „ПИК”, след като бе потърсен да коментира обвиненията срещу него, отправени от Сидеров по време на гостуването му при Люба Кулезич.

[caption id="attachment_269321" align="alignleft" width="300"]Изкараха на показ кирливите ризи на Сидеров Изкараха на показ кирливите ризи на Сидеров[/caption]

Симеонов заяви категорично, че Волен излиза от една лъжа и веднага влиза в друга. Според твърденията на Сидеров, Минчо Спасов и Цвета Караянчева са били канени многократно да гостуват в телевизия СКАТ, а истината е, че те са гостували само веднъж, тъй като медията не е партийна, каквато е телевизия „Алфа”. Симеонов подчерта, че в телевизия „Алфа” гостуват само лидерът на „Атака” и неговите павиани. Директорът на телевизия СКАТ заяви, че медията е демократична и в подкрепа на това твърдение заяви, че са канили и Бойко Борисов, след като в продължение на шест години в ефира им се е изявявал Волен Сидеров.

По повод упрека отправен срещу Симеонов от страна на Сидеров, че е търговец на скрап, Симеонов заяви категорично, че никога не е търгувал с подобно нещо. Симеонов подчерта, че друг лъжец, който преди време хвърли същите упреци към него, вече е осъден по две дела и допълни, че същото ще се случи и с Волен, който ще се изправи по две дела в съда, заведени срещу лъжите му. По друга нападка за това, че е излъчвал забранени горещи материали в ефира, Симеонов отговори, че е собственик на една от най-големите кабелни телевизии в страната, а програмите, за които бе упрекнат, са излъчвани съобразно законите в страната и са кодирани.

В заключение Симеонов посочи, че с поредната си медийна изява, Сидеров просто е агонизирал като политик, при това за пореден път, пише pik.bg.