Няма никакво съмнение, че отиваме към предсрочни избори

Истината за SMS-те, които премиерът Кирил Петков изпраща на Лена Бориславова, видя бял свят.

Политологът Слави Василев разкри пред Нова Нюз, че ключовият момент в така стеклите се обстоятелства е фактът, че и зам.-министрите са от същите партии, което на практика означава, че Кирил Петков не разполага с негови министри, които да продължат работата на правителството.

В този ред на мисли Василев прогнозира, че това е първият и последният път, в който Кирил Петков е премиер.

Лъсна истината за SMS-те от Кирил Петков към Лена Бориславова

Според него ПП се държи като недоволна от поведението на учениците си класна. Факт е, че са имали трески за дялане и първото им докосване до парламента се превърна в истински крах за ИТН. Същото важи и за ПП, категоричен е той.

Що се отнася до SMS-те, Василев отбеляза, че излизайки от заседание, Кирил Петков хваща телефона си и пише на Лена Бориславова какво да прави. Този факт е ясен за всички в НС или поне тези, които са били в председателски съвети.

Василев отбелязва, че провалът им е пълен, тъй като са си мислели, че управлението на държавата е като управлението на IT компания.

В създалата се ситуация антикорупционно законодателство не би родило нищо добро.

В заключение Василев посочва, че ни очаква лято пред телевизионните екрани. Безспорно ще има предсрочни избори, както и ПП, която никога повече няма да стане първа политическа сила.

Това обаче по никакъв начин не дава отговор на въпроса дали промяната ще отиде в други ръце или ще се върне отново в ръцете на Бойко Борисов, който ни управляваше години наред с пурата от джипа.

Източник: blitz.bg