Досегашният кмет на столичния район „Студентски” Петко Горанов изненадващо се оказа на балотаж, макар и с близо 1000 гласа по-малко от опонента му от коалиция „Обединени за София”. Управлението на Горанов през последните 4 години се свързва основно със скандали, заплахи, безобразен рекет над строители и редица съмнения за безогледна корупция, алармират хора от квартала.

 

Запознати пък посочват, че сигналите срещу него в КПКОНПИ са набъбнали сериозно, но не се предприемат действия, за да не се тълкуват като вмешателство в изборния процес. Всичко това е в основата на разлъката между него и ДСБ, от чиято квота преди 4 години Петко Горанов печели изборите. Той обаче бързо се извърта от партията, която го издига, и започва да работи за себе си.

 

Любопитен факт е, че за немалък период от време въпросният кмет се движи с въоръжен охранител, известен като Чеченеца. Той е с криминална регистрация и според хора от района изпълнява поръчки от всякакво естество на самозабравилия се кмет. Единият от публичните скандали е с продуцента Виктор Димчев. Последният разказва напоително във фейсбука си за срещите със скандалния кмет и заплахите, които е получил, от типа „щети разкажа играта“, „ще ти отрежа главата“, „ще ликвидирам семейството ти“: Поводът - неуредени финансови отношения от страна на кмета от времето, в което работи в „Студентски общежития”. Стига се и до вадене на оръжие от бодигарда на Петко Горанов, но се появяват много свидетели и сагата приключва тихомълком и без последствия.

 

Лъска скандалната истина за намалените разрешителни за строеж, с които гордо се хвали наглият кмет Петко Горанов, напиращ отново за район „Студентски“

 

Непубличната част от скандалното поведение на кмета е свързана основно със строителните фирми, които твърдят, че и най-елементарният документ се прибира от кмета и докато не му се обадят лично за среща, движение не се предприема. За решителните пък мизата е стигнала колосални размери от по няколко десетки хиляди лева, твърдят запознати.

 

Това всъщност е и причината Петко Горанов да се хвали в предизборната си кампания с намалени разрешителни за строеж. В същото време обаче срещу тези му незаконни действия са заведени множество дела, които районната община няма как да спечели, тъй като законът за собствеността изключително ясен.

 

Който и да бъде избран на балотажа в неделя за районен кмет, едно е сигурно – чакат го тежки съдебни дела, блокирана администрация и купища корупционни схеми в ход.

Източник: Уикенд, crimesbg.com