Един от най-дългогодишните кметове на ГЕРБ в район „Младост“ във Варна – Христо Христов, подаде оставка от партията заради кандидатурата на Иван Портних за втори мандат. „Подадох оставка като председател на районната организация в „Младост“. Заявявам своята лична и категорична позиция против издигането на кандидатурата на Иван Портних за кмет на Варна“, каза Христов.

Много пъти съм изразявал несъгласие с партийни решения, независимо на какво ниво са взети. Неведнъж съм бил против „решения“ с подпис на кмета на Общината, и всички, които ме познават, знаят това. Този път на карта е заложено бъдещето на Варна за още четири години.

Резултатът за избор на кмет не е предизвестен. Всеки политически актьор в крайна сметка ще понесе последствията от своите многомандатни икономически и лични обвързаности. А Варна има нужда от грижа. Кукловодите обаче доказаха, че не разбират това, а единственото, което ги вълнува е да не се скъсат конците.

КУРИОЗ: Кмет във Варна метна оставката заради Иван Портних

Трудно взех решението да подам оставка като председател на районната организация на ГЕРБ. Но в крайна сметка личното ми убеждение е, че не бива да се правят компромиси, когато става дума за управлението на Варна в следващите четири години.

Благодаря на хората, които години работиха и градиха заедно с мен. Аз продължавам да работя за район „Младост“ и за Варна, но с коалиция „Алтернатива на гражданите“.

Тази коалиция обединява бизнеса, част от големите работодатели на град Варна, които също открито заявяват своето недоволство срещу управлението на Иван Портних. Това е и един от мотивите ми да бъда кандидат за кмет на район „Младост“ от „Алтернатива на гражданите“. Приех да бъда и кандидат за общински съветник от листата на коалицията, подчерта още Христо Христов. 

Източник: narod.bg