Кризата в Украйна накара десните да скочат яростно в защита на протестиращите

Кризата в Украйна се отрази и на отношенията между българските евродепутати. Родните ни представители в Европейския парламент влязоха в остър сблъсък заради събитията в украинската столица. И докато депутатите на ГЕРБ, Синята коалиция и НДСВ осъдиха остро кризата в Украйна, критикувайки действията на правителството на Виктор Янукович, то колегите им от управляващите партии в България - БСП, ДПС и Атака отказаха да се присъединят към писмото им.

[caption id="attachment_289230" align="alignright" width="219"]Светослав Малинов показва мнението си за кризата в Украйна Светослав Малинов показва мнението си за кризата в Украйна[/caption]

Това естествено не се понрави нито на онлайн потребителите, нито на редица изтъкнати лица, участвали или просто запознати с политическия живот в страната ни. Един от тях е Николай Младенов - външен министър на България по време на управлението на ГЕРБ. Младенов използва личния си профил във Фейсбук, за да осъди действието или по-скоро бездействието на представителите на сегашната власт.

[caption id="attachment_289231" align="alignleft" width="300"]Николай Младенов за българската реакция на кризата в Украйна Николай Младенов за българската реакция на кризата в Украйна[/caption]

Екс външният министър за пореден път изтъкна факта, че упоритото мълчание на родните управляващи по повод кризата в Украйна показва единствено истинското лице на управляващата олигархия.

Към думите му се присъедини и журанлистът Иво Инджев. Той беше още по краен в изказването си за липсата на реакция от българска страна по повод кризата в Украйна. Инджев натърти на факта, че докато в Киев патриотите биват избивани от проруската власт, то в България псевдопатриоти стоят начело на страната.