Кристиан Вигенин нападна лидера на ГЕРБ заради критиките му към сътрудничеството между България и Северна Корея

Кристиан Вигенин се нахвърли върху Бойко Борисов. Настоящият външен министър призова бившия министър председател да се извини за критиките си към кабинета по повод обявеното вчера сътрудничество между България и Северна Корея.

[caption id="attachment_266996" align="alignright" width="270"]Кристиан Вигенин нападна Бойко Борисов Кристиан Вигенин нападна Бойко Борисов[/caption]

В профила си във Фейсбук Кристиан Вигенин настоя веднага всички от ГЕРБ, които оплюха сътрудничеството, ако не да се извинят, поне да си направят самокритика. Повод за гнева му е фактът, че всъщност тригодишната програма за сътрудничество между двете държави е одобрена на 1 октомври 2010 година. Когато на власт все още беше правителството на ГЕРБ начело с Бойко Борисов. "Днес очаквам лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се извини за вчерашните си думи", написа Кристиан Вигенин.

Припомняме ви, че Борисов обяви пред медиите, че е потресен от споразумението за сътрудничество между България и Северна Корея, което беше подписано от Пламен Орешарски. Оказа се обаче, че именно лидерът на ГЕРБ е този, който в качеството си на министър-председател на Бълграия, е парафирал подобен документ по време на управлението си, научиха от БЛИЦ.