Крим не желае да води преговори с управляващи, дошли на власт с насилие

Крим отказа да води диалог с Украйна. Властите в размирната област заявиха категорично, че няма какво да обсъждат с настоящите управляващи в Украйна, тъй като те са напълно нелигитимни. Управниците на Крим отказват да признаят новата власт, тъй като по думите им, тя е превзела Украйна по незаконен начин, чрез насилие.

[caption id="attachment_378517" align="alignleft" width="300"]Крим не признава властта в Украйна Крим не признава властта в Украйна[/caption]

Владимир Константинов, председател на Върховния съвет на Крим, изтъкна, че от областта няма да водят никакви диалози с Украйна, докато настоящите управляващи от Върховната Рада не си заминат. "Няма да преговаряме нито с властта, нито със страната. Тези управници са нелегитимни", заяви Константинов. В изявлението си той обяснява още, че Крим очакват в Украйна да се проведат честни и открити избори, на които хората да решат кого искат начело на страната. "Едва тогава република Крим ще започне преговори с властта в Украйна. Която трябва да е законна", завършва изявлението си Константинов.

В същото време стана ясно, че Върховната Рада в Украйна ще се събере на извънредно заседание днес в 13 часа местно време. Повод за свикването му е все по-назряващият конфликт с Крим и Русия, предават от ИТАР-ТАСС, цитирани от ПИК.