Служебният премиер обиколил екзотични дестинации като Уругвай и Бразилия, пръснал хиляди левове по почивки

Гълъб Донев в компанията на семейството си е обиколил земното кълбо. Назначеният за служебен  премиер от президента е посетител едни от най-екзотичните световни дестинации. Това се вижда от снимките, които близките му хора са споделили в мрежата.

Едни от най-впечатляващите кадри са тези от Бразилия и Уругвай, където министерското семейство е било малко преди пандемията от коронавирус.  Преди 2 г през пролетта те се подвизавали цял месец сред красотите на Латинска Америка, като разгледали най-значимите забележителности на двете държави. Като цената на човек за такава екскурзия е не по-малко от 10 хилядарки за човек.

Гълъб Донев, съпругата му и дъщеря им са посетили и Азорските острови. Но там те предпочели да се насладят на любимата дестинация на световния елит през зимата. Не по-малко любима им е и Москва където посрещнали Нова година. По това време самолетните билети са най-скъпи.

Служебният премиер заедно с любимите ди жени са били гости на повечето страни в Европа. Но техните фаворити си остават  Анлрия, Гърция и Италия.

Семейните хобита също са сред скъпите. Семейство Доневи  през зимата обича да кара ски. Като естествеено предпочита не нашенските курорти , а посещава тези в Алпите. Луксозният живот на премиерското семейство провокира въпроса крие ли милиони Гълъб Донев?

От декларацията му пред държавата се вижда, че е обявил само 15 хиляди лева спестявания. Същата сума притежава жена му на влог. Декларирали са доста имоти, но не ги отдават под наем. Нито премиерът, нито жена му Нели участват във фирми. Тя е лекар по дентална медицина. А Донев е заемал постове в държавната администрация.

Преди това обаче биографията му в професионален план е обвита в мистерия. Заобиколен е от приятелски кръг от заможни хора  - зетят му е наследник на милионер. Сватовете му са Гинка и Румен  Фолеви, които развиват разнородна търговска дейност из Пловдив, но са известни на целия столичен елит.

Източйик: Ретро