Смята, че новият премиер трябва да е от първата политическа сила

Вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова загатна кой може да е следващият премиер.

В ефира на Нова тв, тя бе категорична, че правителството оставя страната в добро икономическо състояние и не се във фалит или катастрофа.

Корнелия Нинова загатна кой може да е следващият премиер

По отношение на риска от съставяне на служебен кабинет, Корнелия Нинова подчерта, че ако това се случи, всички набелязани от тях мерки ще останат само като добро пожелание, тъй като няма да има парламент.

Избегна въпроса дали очаква президентът Румен Радев да реши БСП да получи третия мандат за съставяне на правителство с лаконичния отговор: „Каквото реши президентът“.

Категорична е обаче, че ако президентът вземе това решение, ще направят всичко възможно за съставянето на кабинет.

Дори допълва, че биха опитали с търпение, разум и аргументи да се помирят с бившите им коалиционни партньори ПП и ИТН.

Тя обаче определи коалиционното споразумение като грешка, допълвайки, че досега са допуснали две такива – едната е изготвянето на конкретна програма, а другата – нарушената комуникация.

Припомни, че категорично са поставили въпроса Кирил Петков да не е премиер заради няколко негови действия, които са били в абсолютно противоречие с коалиционното споразумение. В същото време обаче посочва, че му прави чест това, че си е преглътнал егото и се е оттеглил-

Не скри, че според нея кандидатурата за премиер трябва да е общо решение на всички преговарящи, но според нея, той трябва да е от ПП като първа политическа сила.

Източник: blitz.bg