Шефката на левицата Корнелия Нинова е подготвила много тежък маратон с въпроси за служебната власт.

 Червената харпия е спуснала заповед към цялата парламентарна група на левицата за бързи опозиционни действия чрез стриктен контрол на министрите от кабинета на Донев. 

За първия тур от въпроси, тя е поставила задача на всеки от народните представители от левицата да подготви по два въпроса към член от кабинета. 
Така Гълъб и компания, са принудени да отговарят на 50 питания само от червените. 
Не става ясно обаче дали не са и повече, предвид факта, че Нинова е поискала по два въпроса към всеки един от министрите. 

На практика това ще превърне парламентарния контрол в безкраен и ще се наложи времето да бъде удължавано всеки петък в пленарна зала. 
Гневни другари са си дали сметка, че очевидно целта на Нинова е да играе опозиция на служебното правителство и възнамеряват да й се опълчат.

В същото това време парламентът трябва да се занимава с доста по-важни неща като Плана за възстановяване и устойчивост и наближаващия за гласуване бюджет на страната за 2023 година.

Първа ще бъде извикана финансовият министър Росица Велкова. Запознати посочват, че за изслушване вече се готвят Гълъб Донев, енергийният министър Росен Христов, както и икономическият министър Никола Стоянов.  
Източник: Уикенд 
 

Корнелия Нинова взе на прицел Гълъб Донев