Корнелия Нинова е категорична, че няма основание за вот на недоверие!

Няма основания за вот на недоверие към правителството - не и реални, адекватни основания, обосновани с аргументи. Това заяви твърдо днес Корнелия Нинова, която каза, че с цифри и точни данни може да докаже, че чисто икономически нападките към кабинета са изфабрикувани. Причината, според нея е, че статуквото и старият модел на кражби, наричани управление, драпат да се завърнат.

"Това не можем и не бива да позволим. Не и ако искаме тази държава да върви нагоре и да се измъкне от тресавището. Какви ли не глупости ни заляха, какви ли не обвинения - без нито едно, дори мижаво доказателство. Икономиката, инвестициите и дори БВП вървят нагоре и имат положителна, добра промяна. Това може да се докаже, другото не", каза лидерът на столетницата.

Вицепремиерът Нинова заяви още, че ако утре при гласуването, вотът на недоверие все пак успее да мине, ще се свика веднага националният съвет, за да се види какво може да се стори в случая. Тя обаче е твърда, че е напълно нормално ако се сформира правителство на малцинството. И чрез него управлението да продължи адекватно работата си.

Знаем, че утре всъщност е големият ден, когато ще се реши отиваме ли на есенни избори. Протестите из цялата страна днес ще бъдат следени на живо, очакват се цели автобуси с хора от провинцията към столицата. Ще се следи и за ескалации на напрежението, каквито не са изключени.