Корнелия Нинова заяви, че още е рано да се говори за министри!

Още е много рано да се говори за имена на бъдещи министри, постове и прочие. Първо трябва да видим дали ще съберем мнозинство, което да подкрепи кабинета, като ни са нужни 121 гласа. Чак после ще дойде редът на това кой ще е премиер и кой кое министерство ще вземе. Това заяви Корнелия Нинова на медиите преди часове, след като вчера получи третия и последен мандат за съставяне на правителство от държавния глава.

Нинова поясни, че вече са говорили с ПП и преговорите засега са били успешни. "Те настояват Бойко Рашков да бъде председател на КПКОНПИ, но разбира се, първо трябва да се приеме Законът за него. Затова ще изчакаме да бъде приет и няма да бързаме със срокове в предоставения ни мандат", каза Корнелия.

Тя обаче бе твърда в позицията си, че ако има кабинет, то той ще се постарае да си върне дипломатичните отношения с Русия. За газ ще се преговаря с всички възможни доставчици, включително и с Газпром, обеща Нинова. "За да може да се осигури нормална за хората зима, която без действащо правителство няма как да имаме", каза тя.

Все още не се знае какви са позициите и становището на славчовата партия, но наскоро те заявиха готовността си да се включат в кабинет, при условието Петков, а и Василев да не са с водещи постове в него.