Четири съдебни дела за клевета и уронване престижа на партията и нейният личен такъв, е завела Корнелия Нинова. Лидерът на червените заяви публично, че оттук нататък лъжците ще отговарят пред съда за всичко, което са изрекли пред народа.

Става дума за скандала с изнасянето на оръжия за Украйна, в което бе обвинена Нинова. По време на управлението, в което тя беше вицепремиер, се твърдеше, че с нейно позволение и тайно е било изнасяно оръжие за украинците, както и че са правени и преводи от Кинтекс към офшорки, намиращи се в Дубай.

"Вчера лично служебният икономически министър - г-н Стоянов огласи резултатите от строгите проверки и съобщи, че нито е имало преводи, нито е изнесено оръжие по времето на управлението ни. Нещо повече - ние от БСП спряхме тази идея още в зародиш и отказахме да подкрепим предложението за изнасяне на оръжие на ПП, ДБ и ГЕРБ.

Оказа се, че всички клевети и очерняния по мой адрес са били с едничката цел да ме злепоставят и най-вече да злепоставят партията. Сега чакаме справедливост, чакаме ДАНС да се произнесе и да се разбере кой кум и кой е сват в тази срамна сага", заяви Нинова.

Тя повтори, че ще заведе още дела и няма да остави без последствия нито една от лъжите за управлението й.