Корнелия Нинова връща мандата утре!

Неизпълнен мандат ще върне утре Корнелия Нинова на президента. Лидерът на червените излезе преди минути с пост в нета, в който заяви, че се е борила до последно и е сторила всичко, което й е било по силите, за да се направи правителство и да не се внася още хаос в страната с поредни избори.

"Опитах. Исках да го постигнем, заради хората, заради държавата ни, но както сами виждате, останалите не го пожелаха. Те явно искат да се върне старият модел на власт и управление, да се върне Борисов, да се върне ДПС. ИТН и Възраждане също показаха, че искат това. А рискът хората да преживеят една невиждано кошмарна зима, не ги вълнува", каза Нинова.

Тя заяви също, че след решението да върне неизпълнен мандата, са й звънели и продължават да го правят редица организации, хора от средния и малък бизнес, както и обикновени граждани. Всички те са в ужас от това, че цените бясно летят нагоре, драмата с газа се задълбочава, а никой не дава гаранции и конкретен план как това да се спре.

"Исках да работим, да изберем шеф на КЕВР, да отложим пустата си депутатска отпуска до 15-ти август поне, но не, не се прие. Всички в това НС са вперили взора си само в себе си и друго не ги вълнува. Е, сега отговорността е тяхна. И на президента, на когото утре връщаме своя мандат", заяви Корнелия.