Корнелия Нинова сподели, че срещата е минала успешно!

Успешно е преминала срещата на Корнелия Нинова с лидерите на партиите от коалицията, на която трябваше спешно да се обсъди въпроса с избора на ръководител на КЕВР. Според Нинова в противен случай, ако КЕВР остане без председател, то няма да могат да се определят двете ценови тарифи за тока, за водата, за газа...

"А трябва да има разделение в тарифите. Едно е за бедните хора и тези, които нямат висока консумация и онези, които си пълнят басейните. Трябва да има финансови помощи за нуждаещите се, държавата трябва да работи. Затова и решихме, че ако се наложи, депутатската ваканция ще бъде отложена и може да се излезе в почивка и две седмици по-късно, нищо няма да им стане. Но държавата да е в ред, защото в момента е хаос и ад", каза Нинова.

Бившият вицепремиер се надява партийните лидери да успеят да убедят и да склонят депутатите си да продължат работа в дните след 1 август, когато трябваше да излязат в отдих. Така най-късно до 12 август ще може да се избере нов председател на КЕВР и нещата, едно по едно, да започнат да влизат в действие.

"Разберете, че ситуацията в България е повече от драматична. Правителство трябва да има и то възможно най-скоростно. На практика иначе ние нямаме управление, нямаме работеща държава. Това в никоя страна го няма", каза Корнелия.