Корнелия Нинова обвини депутатите, че не мислят за хората!

Увеличението на пенсиите и другите социални парични добавки може да останат само във фазата добри намерения и да не станат факт от 1 юли. За това алармира Корнелия Нинова, която директно обвини в безхаберие и нулева мисъл за народа депутатите, които спъват актуализацията на бюджета в пленарната зала днес.

Лидерът на столетницата заяви, че партията на Борисов, заедно с тази на Слави Трифонов, ДПС и хората на Възраждане правят всичко, за да не се гласува актуализацията на тазгодишния бюджет на страната. А това може неминуемо да доведе до крах на предвижданите за пенсионерите финансови ползи. Някои от хората щяха да получат със сто лева отгоре на пенсиите си.

"Някои лъжат народа, а хората вярват, че може да се гласува и да се одобри само тази точка, която касае пенсиите. Но това е измама, няма как да се получи. Ако не се гласува целия бюджет, просто парите за пенсионерите няма да има откъде да дойдат. Това са разходи, които трябва да влязат в цялостния проект за новия ни бюджет", каза Нинова.

Тя отново призова колегите си от всички партии да оставят настрана егото и алчността си, поривите си за власт, за да работят поне веднъж за това, за което са избрани - за българите и България. "Не спъвайте гласуването, защото това ще покаже отново истинските ви лица", коментира водачът на червената партия.