Едва ли има някой, който би подложил на съмнения твърдението, че в родната политика няма невъзможни неща. Това отдавна го знае всеки избирател, който през годините се е нагледал на всевъзможни калинки, промъкнали се по незнайни пътища към властта.

До момента подобни субекти са се уредили за общински съветници, депутати, министри или шефове на държавни агенции.

 

Единственият що-годе пощаден е европарламентът. Там партиите предпочитат да изпращат омръзнали до втръсване стари свои кадри или млади кариеристи, които разчитат на добро образование, за да натрупат опит в бюрократичната джунгла на Брюксел. От „Възраждане“ на Костадин Костадинов са напът да разбият и това табу, засилвайки към Брюксел фаянсаджията Славчо Крумов. Запознати разкриват, че Крумов почти сигурно ще попадне на избираемо място в листата на „Възраждане“ за евроизборите през юни тази година. Какво от това, че няма подходящо образование и професионален опит по темата?

 

Славчо отговаря на единствения важен критерий за издигане в проруската формация, а и не само там. Верен е на вожда Костя Копейкин и винаги готов да изпълни всяка негова заръка. Това му гарантира издигане в политиката до висини, които и самият той не си е представял. От специалист по домашни ремонти в София, миналата пролет Славчо се телепортира като депутат в парламента.

 

Компания в групата на „Възраждане“ му правят куп „топ експерти“ като напористата Искра Михайлова, подвизавала се в миналото като труженичка на еротичен телефон, уволненият за корупция от МВР Александър Арангелов, а за водач е пазарен журналистът Петър Волгин.

 

След неочаквания възход Славчо Крумов пренаписва биографията си. Днес във визитката си пред медиите той се представя, като успешен строителен предприемач, натрупал политически опит с участие в протести срещу строителство на трафопост и паркинг пред Минералната баня в столичния квартал „Овча купел“. Както често става, между желаното и реалността има огромна разлика. Амбициите на Славчо да се изкара строителен предприемач се разбиват на пух и прах от негови реклами в сайтове за безплатни обяви. В тях той до миналата година все още е само специалист по вътрешни ремонти.

 

Славчо предлага цялата стандартна гама услуги – шпакловане на стени, гипсокартон, боядисване, лепене на фаянс и теракот. За да се похвали, господин депутатът и бъдещ ковач на европейски закони и директиви е публикувал свои снимки от работния процес и готови проекти.

От фотосите става ясно, че Крумов е тесен специалист в направа на бани и шпакловане на стени. Опит, който несъмнено ще му е полезен при работата в европарламента...

 

С подобни биографии ще са и останалите кандидати за евродепутати от „Възраждане“, твърдят запознати. Те са селектирани лично от партийния шеф Костя Копейкин, а основното им качество е пълна безличност и липса на амбиции да засенчат вожда. Последното нещо, което се иска от бъдещите евродепутати на „Възраждане“, е опит и добро образование. Тяхната основна задача в Брюксел ще е да повтарят като папагали опорните точки на руската пропаганда за загниващия Запад, борбата с джендърите и завзелите властта в Украйна нацисти. Като отплата те ще получават 14-15 хил. евро месечна заплата от бюджета на уж омразния им Европейски съюз.

Източник: Уикенд