По всичко личи, че партията на Костадин Костадинов го е закършила много сериозно с кадрите, след като стигна до там да издигне пловдивчанин за кмет на София.

 

Тук е мястото да припомним, че сред депутатите на Копейкин има таксиметров шофьор, бивша операторка на секс телефон, емигрант строител в Англия, уволнен за корупция от МВР и още редица „специалисти“ от това естество.

 

Копейкин издиша здраво при напъните за кмет на София

Номинираният за столичен кмет Деян Николов поне на пръв поглед изглежда като човек с повече опит. От биографията му става ясно, че той е икономист, а напускайки града под тепетата е работил за компании от Европа, САЩ, Сингапур и Египет в сферата на изкуствения интелект.

 

Самите фирми постовете, заемани от депутата неясно защо са спестени. Както и фактът, че е роден и живее в Пловдив, с което мераците му да управлява столицата доста олекват. Какво ли значат тези подробности обаче, щом ще се „спасява България от гнилия Запад”?!

 

Деян Николов е известен сред феновете на „Възраждане” като един от най-верните поддръжници на лидера Костя Копейкин. Стремежът му да угодничи и засипва с комплименти вожда е оценен подобаващо. Лидерът му поверява изключително отговорната задача да регистрира в патентното ведомство марката „Костя Копейкин”, с каквото прозвище е национално известен. Надеждите, че след като марката бъде запазена, Костадинов няма да може да бъде наричан Копейкин обаче, останаха напразни.

 

Това не попречи Деян Николов да изгради сериозна партийна кариера. Както си му е редът, не пропуска да уреди и родата. Отскоро майка му Сузана е вкарана тихомълком сред шефовете на партийната структура в Пловдив. За това не е пречка и кариерата й на виден политически номад.

 

Сузана Николова влиза в политиката като един от учредителите на ГЕРБ в Пловдив. Като едно от водещите лица на формацията, от 2007 до 2011 г. тя е зам.-председател на общинския съвет. Изритана е от хората на Бойко Борисов, след като е изправена на съд за участие в корупционна афера. Мераците й да управлява обаче хич не са охладени. През последните години Николова се пробва в няколко формации – „Воля“ на Веселин Марешки, АБВ на Румен Петков, „Изправи се БГ“ на Мая Манолова, за да цопне накрая във Възраждане, където вече е синът й Деян.

 

Тук е мястото да отбележим, че отначало „Възраждане” са напълно наясно с нелепата кандидатура на Деян Николов. Хората на Копейкин нямали друга алтернатива. Единственият вариант бил да издигнат организационния секретар Николай Дренчев, който се прочу с това, че вкара като депутати своя брат и братовчед. Дренчев поне е от София, но пък има други пречки.

 

 

От партията са наясно, че съвсем скоро може да му бъде поискан имунитетът заради разследване за данъчни афери. Фирми на Дренчев дължат над 400

 000 лева данъци. Твърди се, че при многобройните подкани от НАП да се издължи, депутатът обяснявал на потърсилите го служители, че скоро ще вземе властта и „ще им вгорчи животеца“, ако му досаждат.

 

Всъщност е доста спорно дали българските защитници на Путин изобщо има смисъл да си правят труда да издигат свой човек като кандидат за кмет на София. Според социолози подкрепата за „Възраждане“ в столицата е доста семпла. Това е видимо и при напъните им да организират протести на жълтите павета.

 

При всичките закани на Копейкин как народът е с него, русофилът едва смогва да събере и 1000 човека в столицата. Повечето от тях са докарани с автобуси от села и паланки, и дори не знаят за какво са дошли. Освен, разбира се за безплатната екскурзия и сандвичи на аванта...

Източник: Уикенд