Коалиция ГЕРБ-ДПС все още е единствено в сферата на фантастиката, въпреки днешната неформална среща между лидерите на двете партии

Коалиция ГЕРБ-ДПС няма как да се случи, категорично заяви Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви в прав текст, че да се говори за коалиция ГЕРБ-ДПС е напълно нереално. "Нашите партии все още са опозиционни", обяви бившият премиер минути след срещата си с лидера на ДПС.

[caption id="attachment_384973" align="alignleft" width="300"]Няма да има коалиция ГЕРБ-ДПС Няма да има коалиция ГЕРБ-ДПС[/caption]

Борисов обясни, че прави това изявлението, за да пресече всички опити за спекулация, че двете партии обмислят коалиция помежду си. "Това няма как да се случи", категоричен е бившият премиер. Както знаете, Бойко Борисов и Лютви Местан пиха кафе малко по-рано днес в центъра на Кърджали, в култовото местно кафене "Марая". Срещата се състоя точно в 16.30, а на нея Борисов е поискал да бъдат обсъдени стратегиите на България за справяне с етническата нетърпимост в някои места на страната.

"Коалиция ГЕРБ-ДПС не е стояла за обсъждане на дневен ред", обясни Бойко пред репортери на "Агенция Фокус". На срещата Лютви Местан е пристигнал заедно с кмета на Кърджали Хасан Азис, областния лидер на ДПС Бахри Юмер и Искра Михайлова, министър на екологията от сегашния кабинет. Когато Борисов е влязъл в заведението обаче той и Местан се отделили на самостоятелна маса, предават от БЛИЦ.