Редакцията ни прегря от сигнали на зрители, гневни, че кандидатът на “добрите сили” Васил Терзиев за пореден път си послужи с манипулации и откровени лъжи по време на предизборен дебат. Този път обект на зрителска нетърпимост стана нападка, изречена от племенника на Петър Младенов по отношение образователната инфраструктура в столичния район “Надежда” и по-специално – 153 Спортно училище "Неофит Рилски", което той посочи за лош пример.

 

По този повод екипът ни се обърна към настоящият кмет на района Димитър Димов, чийто личен приоритет през последните четири години беше именно образованието и ученическият спорт.

 

“Преди 10 години успяхме да преобразуваме училището в спортно - с неоценимата помощ на президента на ОСК Локомотив г-н Даме Стойков, политическите сили  ГЕРБ и БСП, както и тогавашния директор Кирилка Диковска. Със съдействието на г-н Стойков беше получено дарение за изграждане на общежитие към училището”, посочи кметът на “Надежда”.

 

В момента над 500 деца се обучават в 153 Спортно училище, а броят на децата, които спортуват в залите на ОСК Локомотив нарасна от 450 на 1600 официално картотекирани деца, сочи статистиката.

За тези 10 години, Локомотив вече има олимпийски шампион по бокс Стойка Кръстева, световен шампион Радина Томова с Ансамбъла по художествена гимнастика,  както и бронзови медалисти от  Европейско и  Световно първенство.

 

“Имаме най-важното - хиляди деца, които наистина обичат спорта и червено-черния клуб. Актуализираме проекта за цялостен ремонт на 153 Спортно училище "Неофит Рилски", който е на прогнозна стойност от 4 млн. лева. Започнахме поетапно  - с  ремонт на покрива над физкултурния салон, след което ще търсим целево финансиране за целия проект. В Плана за възстановяване и устойчивост, подобни училища в целия Югозападен регион  ще разполагат с общо 26 млн. лева” горд е кметът на “Надежда”.

 

Кметът на “Надежда” Димитър Димов удари в земята Васил Терзиев: Избори не се печелят с лъжи и манипулации

 

Стойка Кръстева от своя страна също лично опроверга неистините в изказването  на кандидата г-н Васил Терзиев. "В ОСК Локомотив изграждаме шампиони и целодневно се грижим за децата, които са избрали червено-черните. Не искаме да чуваме подобни лъжи!," каза златната медалистка от Токио 2020.

 

Не вярвайте на лъжи и манипулации, облечени в предизборни обещания, заявиха кметът на район “Надежда” Димитър Димов и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ-СДС.

Източник: crimesbg.com