Кирил Петков заяви, че Радев се води по акъла на очевидни играчи!

Объркан е Румен Радев, затова вярва в неща, които не са реални. Така определи президента Кирил Петков и го захапа затова, че не е застанал гласно и твърдо зад отстранения от НС Никола Минчев. "На президента някой му промива мозъка, а лошото е, че той явно вярва. Не бива така, Минчев примерно е харесван от мнозина, дори Костадин Ангелов от гербаджиите му е казал лично, че го харесва, но е обяснил, че зад него зее голяма пропаст", каза премиерът.

Той апелира към държавния глава да не се вслушва в съветите и мненията на откровени играчи, чиято цел е саботажа не само на кабинета, но и на цялата ни държава. Според Петков, темата на РСМ е просто замазване на очите и използване като повод, но такъв реално няма. Просто едни хора не искали Балканите да станат част от семейството на Европа, което нищо няма да промени за българите от двете страни на границата.

"Идната седмица ще бъде историческа, защото тогава ще се види кой реално мисли за народа си и кой е обсебен от личното забогатяване и власт. Всичко се касае до разговори и преговори - така, както успяхме да се разберем с Нинова по темата за Украйна и оръжията. Но без диалог нищо не става", каза Петков.

Той обаче не обясни с точност какво ще заяви на посещението си след дни в Брюксел, както вчера настоя Радев. Държавният глава бе заявил, че премиерът е задължен да уведоми народа си за всяка дума, която ще произнесе там, защото това касае не лично него, а нацията и държавата.