По всичко личи, че лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов, има нов кадър за дясна ръка, след като финансовият министър Асен Василев окончателно сменил отбора, преминавайки в този на доволните от управлението, носи упорита мълва в политическите кръгове.

За разлика от съпартиеца си и верен приятел Кирил Петков, който все още критикува правителството и постоянно се опитва да се разграничава и налага като фактор, Василев бил предоволен от ситуацията в „сглобката“ и категорично минал на страната на Борисов, издават депутати от партиите в коалицията.

Кирил Петков отпада напълно като кадър във формацията?

От месец и повече пък Борисов, който бе върл критик на Василев, е пръв негов поддръжник и го хвали където свари за стабилността на финансите и превъзходния по думите му бюджет. Асен Василев и Бойко са си стиснали ръцете кметовете на ГЕРБ да получават пари от държавата, та дори и за неготови проекти, и така настъпил мирът и разбирателството между двамата политици.

Финансистът пък бил омаян и че ще е вицепремиер в кабинета „Габриел“ след ротацията март месец.

 

Кирил Петков и обкръжението му пък от доста време са в сериозно обтегнати отношения с Асен Василев и неговия екип, тъй като финансовият министър смятал съпартиеца си и съратник за „страшен наивник“, издадоха депутати. Петков имал блянове за управлението, а финансовият министър бил здраво стъпил на земята и именно заради него започна изобщо формирането на „сглобката“ с довчерашните противници от ГЕРБ. Това сериозно разединило тандема, ала Асен Василев се оказал от печелившата страна, докато съпредседателят на ПП Кирил Петков бил силно изолиран. В партията и групата на десните дори се говори, че обещанията му за места в евролистите наляво и надясно, и опитите му сам да кадрува свои хора в регулаторите, които тепърва ще се попълват, ще бъдат сериозно преразгледани и орязани здраво, а бившият премиер щял напълно да падне като фактор във формацията.

Източник: Уикенд