Бившият премиер Кирил Петков питал татко си Петко за всяка своя стъпка

От страниците на „Уикенд“ узнаваме, че бащата на Кирил Петков – Петко, е бил спасител на плажа в не толкова далечната 2017 г. и като такъв той заработил цели 20 бона. Това станало, след като дружество, близко до Петко Петков, станало концесионер на плажа Корал. Врътката станала след спечелване на обществена поръчка за охрана на морската ивица там.

Кирил Петков ходил на работа в МС с баща си
Петко бил безспорен авторитет за сина си Кирил Петков

Този скандал обаче отдавна е отшумял. Сега Петко е нает от сина си да спасява не летовници, а самата държава. Кирил Петков ползвал баща си за консултант, въпреки че за пиара му се грижи професионален екип от Израел. Бившият премиер се допитвал всяка сутрин до татко си какво да говори пред медиите и какви послания да изпраща в социалните мрежи.

Това вбесявало сътрудниците на бившия премиер, които били свидетели на управление на държавата по семейна линия. Оказва се, че татко Петко имал доста сериозно влияние върху правителството по време на краткия му, но иначе динамичен живот. Той всеки ден се срещал със сина си в Министерския съвет. Говори се, че опитвал да командори висши държавни чиновници, че дори и министри и депутати от „Продължаваме промяната“. С него не се съобразявала само Лена Бориславова, която също имала немалко влияние върху бившия премиер.

Източник: „Уикенд“