Кирил Петков се разгневи на поведението на депутатите!

Кирил Петков не скри възмущението си преди срещата на лидерите в Европа, където е на посещение. Премиерът в оставка заяви, че опозицията си е постигнала целите и е гласувала искания вот на недоверие към тях. Въпреки това обаче никой в парламента не работи и не предлага решение на текущите проблеми. Особено актуализацията на бюджета и избирането на нов НС председател.

"Защо вече втори ден няма кворум?! Защо народните представители не са там, където им е мястото - в парламентарната зала?! Нали много стабилни бяха, нали щяха да избират нов председател?! Няма ги, защото ги е страх. Не можеш да крещиш и да се кълнеш по телевизията, че работиш за държавата, а да провалиш комисията и да не направиш кворум. Много моля!", гневи се Петков.

Той заяви още от Брюксел, че счита предложението за РСМ на Франция за много добро и гарантиращо редица ползи за България. Ползи, които иначе не бихме постигнали с още години напред. Петков предизвика и Румен Радев да заяви ясната си позиция, а не да мени мнението си през ден с нападки.

"Тази двойнственост досега е била присъща само за един човек и това е Борисов. Той прави така - говори ли говори, а после обръща палачинката и се изнизва ни лук ял, ни го мирисал. Е, така не се ръководи и това хората го осъзнаха, колкото и да им е противно на неколцина", заключи Петков.