Посочи, че двамата са имали за цел да векуват, управлявайки ведомствената комисия за износ на оръжие

Кирил Добрев направи унищожителен коментар за двойката Корнелия Нинова-Калоян Методиев в ефира на bTV.

„БСП участваше в най-дясната коалиция, в най-антируската коалиция, в едно управление, което върна България десетки години назад. През това управление бяха изгонени дипломати, беше спрян договорът с "Газпром", България натрупа милиарди дългове. И това ще се отрази много зле на БСП“, подчерта Добрев.

Той не скри, че според него България е била "използвана като опитно зайче – да се види как ще реагира на ситуацията с "Газпром".

Като основна причина за разрива между Корнелия Нинова и Румен Радев, той посочи единствено личностни отношения и допълни, че в този скандал е замесен и Калоян Методиев.

БСП и Румен Радев спечелиха с общ резултат – близо милион гласа. Но 4 години след първия му избор той има също 1 млн. гласа, а БСП - с 800 000 по-малко", коментира Добрев.

Той заяви, че двойката Нинова-Методиев са имали за цел да векуват, управлявайки ведомствената комисия за износ на оръжие.

„Щом има чакащи договори и такива, които "бързат", има нещо вътре. Надявам се прокуратурата да разбере дали са имали интереси. Но когато си управлявал една партия и твоят електорат е 99% проруски настроен и ти да продаваш оръжие, с което се убиват руски войници, как ще излезеш пред своя електорат и какво ще му обясниш“, запита Добрев.

Той подчерта, че въпреки Нинова и Методиев да не са носили сандъците с патроните, са били наясно с факта, че самолетите с оръжието са кацали на полско-украинската граница и са били разтоварвани в Украйна.

Според него след изборите има "само едно раздаване на карти – проатлантическо настроено управление или управление, което няма да бъде такова".

Категоричен е, че БСП няма да е сред лидиращите партии на управлението, което би имало успех, ако ГЕРБ и ПП намерят общ език.

„Нинова участваше в едно управление, в което на 13 април спряха договора с "Газпром", а днес призовава да се върнем към "Газпром", припомни той.

Запитан дали служебният кабинет ще направи разследване на предишната власт от коалиционното правителство, той отговори: "Не вярвам да се стигне до тука и не виждам реваншистко настроение. Напротив – служебният кабинет търси голяма приемственост. Това, което се търси, е спокойствие и провеждане на честни избори".

В заключение Добрев се опита ва да направи евентуалната конфигурация в следващия кабинет: "Имаме един безспорен фаворит в лицето на ГЕРБ. За мен "Възраждане" ще набере много сериозна сила – заради отношението на БСП и ДПС.

Твърде вероятно е "Възраждане" да е втора или трета политическа сила. БСП ще е на последно място. ДБ според мен няма да влезе".

Източник: pik.bg