Новият зам.-областен управител на Кюстендил – Кристиян Иванчов, е съдържател на къмпинг в самоковското село Говедарци. Тъврдри се, че бил личен избор на Кирил Петков за високата позиция.

 

Следващата червена точка в биографията на новоизлюпения политик е, че неговият родител Георги Иванчов с цветистия прякор Кратунката, от години е известен капацитет от кюстендилската митница. Той е бивш колега на друга знаменитост –Георги Владимиров – Фози, който преди години бе пратен в зандана заради контрабанда.

 

За около месец Кратунката дори оглавява кюстендилската митница. Това се случва по време на правителството на Симеон Саксокобургготски. Най-дълго време обаче е бил ръководител на отдела за митническо разследване и разузнаване. Запознати припомнят, че на местни избори Иванчов-старши дори е кандидат за общинар от квотата на БСП.

Освен това по линия на ДАНС и митницата, той бил много близък с дългогодишния депутат от БСП-Кюстендил и бивш дансаджия – Бойко Клечков. Дори според неофициалната информация по тази линия станало и внедряването на сина Кристиян Иванчов в „Продължаваме Промяната”.

 

Известно е, че там обичат синовете на бивши кадри на ДС, спецслужбите и някогашни активни борци. Според официалната версия Кристиян Иванчов минава за протеже на Кирил Петков. Приятелството между двамата се зародило в къмпинга „Св. Георги“ край село Говедарци.

 

Кебапчия стана зам.-областен управител в Кюстендил

Кирил Петков обичал да отсяда там и да се наслаждава на рилската природа, а също и на кебапчетата, изпечени на скарата на Иванчов който през последните години държи къмпинга под наем. Преди време синът на Кратунката искал направо да купи това място, но явно вече е завъртян от политиката и частният бизнес ще трябва да почака.

 

Кирил Петков първо лансирал протежето си за шеф на Промяната в Кюстендил. На изборите Кристиян Иванчов бил поставен на трето място в листата и останал далеч под чертата, но пък веднага го направили парламентарен съветник по въпросите на туризма на местния депутат от Промяната – слабо познатия Георги Стамов. Сега кебапчията от Говедарци обаче е компенсиран с по-висока управленска позиция – вече е зам.-губернатор, при това казват, че за назначението му много се борил и настоявал самият Кирил Петков. Според слуховете Иванчев щял да е и кандидатът на „Промяната“ за кмет на Кюстендил. Тъкмо като зам.-областен щял да понатрупа опит. Запознати от града допълват, че бойни другари на Кратунката вече рекламират из града Кристиян Иванчов като тайното оръжие на БСП!

 

На страницата си в социалната мрежа новоизлюпеният политик е отбелязал, че е възпитаник на туристическа гимназия.

В сайта на областната управа пък е посочено, че е завършил право, но не се уточнява къде. Доскоро Иванчов-син е бил много далеч от политиката. Навремето поработил малко в Агенцията по заетостта, след това 10-тина години бил в „сферата на събирането на необслужвани кредити в една от водещите финансови институции в страната”, простичко казано – в колекторска фирма. След 2015 г. се отдал на кебапчетата край Говедарци, които му отварят път към областната управа.

 

На страницата си във фейсбук Иванчов си е отбелязал мъдра мисъл, вероятно негов личен девиз: „Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм”. Няма начин да не я е споделил и с откривателя си Кирил Петков.

Източник: Уикенд