Лъжливото овчарче от ДС днес пак е избълвало един куп несвързани неща и се скри от сесията на СОС. Сега кметът на столицата разбрал, че общественият транспорт е недофинансиран и накрая ще спре. Когато тоягата наближи и неговата гърбина, тръгна да пищи по медиите.  Това заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера във фейсбук.

 

Ето какво още разказа той:

 

Малко факти. Банковите сметки на Столичен автотранспорт са запорирани от 24.09.2024г. заради обезпечение на бъдещ иск от контрагент на общинския транспортен оператор, който претендира 1.2 млн. лв. неразплатени задължения. Това е известно на администрацията от всички справки, които искаха още от есента на 2023г. до сега. Предприеха ли нещо - не. Сега олеле.

Понеже Терзиев обича да спестява истината, да извадя още малко факти. Столична община дължи на Столичен автотранспорт към днешна дата 14.1 млн. лв. компенсации за преференциални карти, пари по разчет от държавния бюджет, които ги няма. Какво направи Терзиев по този въпрос, за който ЦГМ алармира от юни 2024г. - нищо. "Лошият" Контрера от ВМРО - Българско национално движение на 13.09.2024г. с писмо предлага на зам.-кметовете по транспорт и по финанси актуализация на бюджета и осигуряване на мостово финансиране, за да се осигурят средствата. Писмото е с номер СОА24-ВК66-7983. Предлагам осигуряване на мостово финансиране в размер на 15 млн. лв. от общинския бюджет, за да се покрият компенсациите, а когато държавата преведе пари, общината ще си ги възстанови. Какво направи Терзиев - нищо. Нито актуализация, нито пари (само кметът може да внесе доклад за актуализация на бюджета).

 

Очаквам да бъдат наложени още запори на автотранспорта заради неизплатени задължения. Например 7.480 млн. лв. просрочени задължения за дизелово гориво при общи задължения 9.69 млн. лв. Например за задължения по договорите за лизинг на автобуси за общо 2.8 млн. лв. За това има писма до Столична община, но Терзиев нищо не прави. Когато се приемаше икономическата рамка на транспорта твърдяха, че няма да има проблем, аз твърдях, че така ще стане, сега има проблем, но титаните на Терзиев нямат решение...

 

Връщам се към февруари-март 2024г., когато се гласуваше икономическата рамка на транспорта, т.е. финансирането. Предупредих публично, че лятото-есента ще се изпадне в тази ситуация, има ги публичните заседания, има записи, всеки може да види и чуе. Отхвърлиха моето предложение за подобрена рамка, включително 9 млн. лв. повече за автотранспорта. Сега олеле. Никой не ви виновен на Терзиев и Спаси София, че сте некадърни. Ако ме бяхте послушали, сега ситуацията щеше да е друга.

 

Сега сте в сериала "Аз казах ли ви".

 

Никой не ви виновен за некадърността и безхаберието, другарю милионер. Рамката ви не струва, не предприехте никакви действия три месеца, сега рев. Завършвам с едно мое предупреждение от 20.03.2024г. "„Спаси София“ обричат обществения транспорт на София на бърза и почти сигурна будна кома!

Великите управленци от „Демократична България“ и „Спаси София“ са внесли предложения, които обезкървяват градския транспорт." Предупредих ви!

Източник: facebook.com