Кандидатът от ВМРО за Европейския парламент Карлос Контрера категорично заяви пред БНТ, че ВМРО няма да подкрепи Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Еврокомисията. Според него кандидатката на ЕНП е гробокопачът на Европа.

 

От ВМРО предлагат създаване на Европейска агенция за антитероризъм със седалище в България и създаване на Общоевропейски здравен фонд.

 

Огромен проблем в здравеопазването в Европейския съюз е, че на теория ЕС е общ дом със свободно движение на хора, услуги, стоки и капитали, но българската НЗОК не позволява човек свободно да се лекува където реши в рамките на ЕС. Парадоксално е, че има пътеки по здравна каса, които няма къде да бъдат изпълнени у нас и същевременно не можеш да се лекуваш в друга страна членка на ЕС, която предлага услугата.

 

Проличава и нездравият личен интерес на част от българските политици, свързани с някои от частните лечебни заведения. За всички е очевадно, че се източва НЗОК.

Да бъдеш здрав не трябва да бъде лукс в ЕС през 21 век.

Ето защо решението е създаване на общоевропейски здравноосигурителен гаранционен фонд, в който задължително всяка страна членка да отчислява определен процент от постъпленията на националните здравноосигурителни фондове или НЗОК да се задължи да презастрахова нашите здравни осигуровки в признат от останалите членки на ЕС здравен фонд, за да може ВСЕКИ български гражданин да избира къде в рамките на ЕС да се лекува. По този естествен начин ще се подобри здравеопазването в България, защото ще има реална конкуренция.

 

КАРЛОС Контрера е с преференция 110 в листата на ВМРО за Европейския парламент.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! Платена публикация.

Източник: пресцентър на ВМРО-БНД