Момчилград е бастион на ДПС, но и духовен център. Всеки в тук се чувства горд гражданин със своята идентичност, със своя произход, със своето различие и със своята култура. ДПС обединява различията и дава възможност всички заедно да градят бъдещето на Момчилград.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборна среща в обновената зала на читалището в Момчилград. Сред присъстващите бяха кандидатът за кмет на Общината Илкнур Кязим, социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов и екипа на Централния предизборен лъч, народните представители на ДПС в региона, областният председател на партията Ресми Мурад, кандидатите за общински съветници и кметове на кметства в Община Момчилград, бивши кметове на общината, както и много активисти на ДПС и жители на града.

Карадайъ с важна новина за Момчилград, новото начало

Всичко това се случва благодарение на философията на заедността, с основата на която е българския етнически модел с архитект д-р Ахмед Доган. Модел, който направи възможен мирния преход от комунизъм към демокрация и въпреки опитите за насилствена асимилация, ние го отстояваме и защитаваме, налагаме го като част от нашия живот, заяви още Карадайъ.

Д-р Доган ни даде и формулата на приемствеността. Точно когато партията беше в своя апогей, нашият почетен председател, създателят, основателят на партията ни тогавашния председател, предаде щафетата.
Формулата на приемствеността няма да я видите в друга партия, сега трябва да я изградим като култура, добави председателят на ДПС.

Момчилград е пример за политическата култура на приемственост в ДПС, която се предава от поколение на поколение. Тази приемственост е в основата да осигурим по-добро на нашите деца, тук, в родните им места, добави Карадайъ като даде пълна подкрепа на кандидатът за кмет Илкнур Кязим, на листата с общински съветници и на  кандидатите за кметства.

Убеден съм, че направеното през годините в Момчилград ще се отрази на изборния резултат на ДПС на 29 октомври, когато ще спечелим с убедителна преднина изборите за кмет на община, общински съветници и кметове във всички кметства, заяви Мустафа Карадайъ.

Момчилград е кауза, Момчилград е бъдеще, Момчилградчани са хората, които са по-можещи, по-знаещи, по-будни, заяви Илкнур Кязим. Тя допълни, че за следващите 4 години има 57 проекти, написани от общинска администрация на стойност 57 милиона. Надяваме се всички да ги реализираме, защото това което правим го правим с мисъл за нашите деца, с много любов и хъс, добави тя.

Източник: standartnews.com