С постоянство и всеотдайност можем да променим реалността и да печелим ежедневните битки в името на сигурността – това е моето кредо, което се опитвах да предам в качеството ми на министър на вътрешните работи. Това заяви Калин Стоянов, кандидат за народен представител и водач на листата на ДПС-Ново начало в София-област.

 

Поставих си цели, които съм горд, че успях да постигна. Една от тях, особено важна за мен, бе възстановяването на всички гранични и полицейски управления в пограничните райони, закрити от мой предшественик след псевдореформа.

Работих неуморно и резултатите не закъсняха – на 1 февруари тази година подписах заповед, с която бе възстановено РУ – Годеч, а дни по-късно, след приключване на процеса по преназначаване на служителите, то започна отново да функционира в пълен обем.

 

Последваха още поредица от стъпки, благодарение на които от февруари до август възстанових дейността на: група „Охрана на държавната граница“ към ГПУ – Калотина; ГПУ – Болярово; РУ – Белене; РУ – Камено; РУ - Полски Тръмбеш; РУ – Стражица; РУ - Роман РУ – Вършец; РУ – Шабла, РУ Джебел, РУ Албена и Участък „Полиция“ – Копривщица.

 

Вече месеци не изпълнявам длъжността министър на вътрешните работи, но до ден днешен получавам благодарности от жителите на тези населени места. Защото изпълних задачата да възвърна у тях усещането за справедливост, сигурност и спокойствие.

 

За мен остава и удовлетворението, че осигурих възможност на полицаите за бърза и адекватна реакция, когато хората се нуждаят най-много от тях и разчитат на светкавичните им действия. Защото мисията на полицаите е да защитават.

 

Сега разчитам на подкрепата на всички жители на гореизброените населени места да ме подкрепят на 27 октомври с бюлетина номер 8️!