Георги Кадиев наруши гузното увъртане на управляващите около скандала с Волен Сидеров и обяви, че в случая полицаите е трябвало да го застрелят

В друга държава Сидеров не само щеше да бъде набит, но и да го застрелят, заяви известният с крайната си позиция депутат от КБ Георги Кадиев в предаване на БНТ.

Чудно, защо полицаите на летище Варна, не са извършили нито едното, нито другото - зададе риторичния въпрос Кадиев, за си да отговори сам: полицията у нас не очаква да бъде подкрепена от политиците, затова е абсолютно пасивна. Навсякъде по света подобно посегателство не се толерира.

[caption id="attachment_262664" align="alignleft" width="300"]georgi-kadiev Кадиев: полицаите да стрелят[/caption]

Според доклада на полицията и разказите на очевидци, е имало обиди към органите на властта, прераснали в истинска ръкопашна схватка, инициатор на която е Сидеров.

Не може да се оставят действията на Сидеров без последствия, не и този път - коментира Кадиев мъгливите декларации от страна на БСП и ДПС, по повод на поискания от Главния прокурор имунитет на лидера на Атака.

По този начин, макар и формално, той се присъедини към Първанов и Калфин. Те не пропуснаха съберат политически дивиденти и да разкритикуват БСП и ДПС, че от години си затварят очите за изцепките на Волен Сидеров. С обвинения към политиците в „неадекватно поведение“ и „перманентната безнаказаност“ инициативата „АБВ“ направи сериозна заявка за разцепление на БСП.

Кадиев не за пръв път се изявява като яростен критик на Станишев. Категоричен в своята позиция, червеният депутат заяви, че с нищо не може да се оправдаят действията на Сидеров и затова неговият имунитет трябва да бъде отнет „не на 100, а на 1000%“! Дори това да е цената на парламентарното мнозинство, Кадиев е готов да я заплати.