Кабинетът Орешарски продължава да се дъни, от Европа заплашват да спрат парите за България

Кабинетът Орешарски прави гаф след гаф. Управляващите направиха поредната издънка и са изправени пред сериозната опасност да докарат санкция за страната ни от страна на Европейския съюз.

[caption id="attachment_266974" align="alignleft" width="300"]Кабинетът Орешарски с нов гаф Кабинетът Орешарски с нов гаф[/caption]

В случая става въпрос за парите, отпускани по програма Околна среда. Кабинетът Орешарски не е изпълнил предписанията на Европейската комисия и от там са издали предупредително писмо, че европейското финансиране по програмата може да бъде спряно. Писмото е било получено в страната ни тази седмица. В него се казва, че кабинетът Орешарски не е предприел никакви мерки, за да се справи с проблемите, които от Европа са установили по отношение на обществените поръчки и системата за управление на контрол.

На практика това означава, че ако кабинетът Орешарски не си свърши работата, финансирането по програмата ще бъде спряно до няколко месеца. Управляващите имат два месеца, за да реагират на предупреждението и да коригират установените нередности. На въпроса кой е виновен, от Комисията изтъкват, че в случая става въпрос за различни проекти. Всички те са от различни периоди, но някои от тях са от последните месеци. За това е излишно да се обвинява която и да е партия, предават от ПИК.