Пресконференцията започва след броени минути

Председателят на националистическата партия „Атака” най-накрая се съгласи да разкаже за скандала на летище Варна, който се случи през миналата седмица.

Според разпространената до момента информация от служителите на летище Варна, както и представители на органите на реда, Сидеров и свитата му са скочили на представителката на френското посолство Стефани Дюмортие. Това се е случило по време на полета. След приземяването на самолета, Сидеров се нахвърлил и върху Димитър Бахнев, а малко по-късно нанесъл юмручен удар на един от униформените полицейски служители.

[caption id="attachment_262724" align="alignleft" width="300"]Пресконференцията започва след броени минути Пресконференцията започва след броени минути[/caption]

До този момент разследващите органи са разпитали 22 свидетели на скандала.

Преобладаваща част от свидетелите са посочили именно лидера на националистическата партия като инициатор и активна страна в баталните сцени. Информацията е потвърдена и от прокуратурата, която е образувала досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда и хулиганство. От държавното обвинение настояват да бъде свален имунитета на Сидеров. Очаква се след броени минути Сидеров да изложи своята версия по скандала. Това ще се случи на пресконференцията в партийната централа на улица „Врабча” в София.

Запознати предполагат, че Сидеров за пореден път ще се опита да се изкара невинен и вероятно ще подчертае пред присъстващите на пресконференцията, че не е нанасял удар на полицейски служител и не се е държал непристойно с представителката на френското посолство, пише pik.bg.