Погълна структурите на БСП в Северозападна България

Политическата организация на президента Георги Първанов (2002-2012) нанесе тежък удар под кръста на Сергей Станишев.

По всичко личи, че войната между бившия и настоящия лидер на червените редици няма да стихне скоро, дори напротив – с наближаването на евроизборите ще става все по-ожесточена. И двамата не щадят сили и средства, за да съсипят конкуренцията. През последните няколко дни, редица от членовете на БСП в Северозападна България са напуснали редиците на Сергей Станишев и са подали молби за членство в конкурентната лява партия – АБВ. Това явление се забелязва най-осезаемо в Монтана и Лом.

[caption id="attachment_378768" align="alignleft" width="300"]Първанов погълна структурите на БСП в Северозападна България Първанов погълна структурите на БСП в Северозападна България[/caption]

Колегите им от Перник, са на път да ги последват. Всичко това идва, след като партията на Сергей Станишев изключи градоначалника на Перник – Росица Янакиева, по болшевишки. Именно този факт, дава основание на политолозите да смятат, че в скоро време симпатизантите от структурите на БСП в миньорския град ще станат част от проекта АБВ.

Запознати припомнят, че основен двигател на новия политически проект е бившият вътрешен министър Румен Петков. Припомняме, че началото на отцепничеството от червените редици на Станишев бе положено от привърженици на Петков в Плевен. Те не се зачудиха и за миг дали да го последват в АБВ, пише pik.bg.

Положението на Станишев става все по-критично. Не се изключва възможността да се стигне до там, че да поискат оставката му от председателското място в партията. Действията на новосформирания политически проект АБВ несъмнено ще нанесе сериозни поражения на конкурентите си от БСП. Да не пропускаме и факта, че един депутат от БСП вече се отцепи и е възможно и друг да го последва, а това ще нанесе поредния удар върху партията-столетница. Още повече, че БСП е на път да се забърка в поредния грандиозен скандал. Припомняме, че прокурорът и член на Висшия съдебен съвет Михаил Кожарев използва всички връзки с БСП и ДПС, за да настани съпругата си Горица на шефското място на Сметната палата.