Страната е на прага на нов скандал

Нов "Бръмбaр гейт" е на път да взриви страната.

Медиите гръмнаха с информацията, че началникът на Държавен фонд „Земеделие” и неговата заместничка Виолета Александрова са  подслушвали незаконно. Подслушванията са извършвани по време на срещите на земеделския министър Димитър Греков със заместниците му Бюрхан Абазов и Явор Гечев. Мирослав и Виолета, които всички наричат „семейството”, правили записи на високопоставените лица, с които разговаряли, в нарушение със закона.

[caption id="attachment_306751" align="alignleft" width="300"]Нов „Бръмбар гейт” гръмна във властта Нов „Бръмбар гейт” гръмна във властта[/caption]

Целта им била да извлекат евентуални компромати, с които да ги изнудват след това, твърдят от спецслужбите.

Незаконните действия на Мирослав Николов и Виолета Александрова вече са „надушени” от спецслужбите и съвсем скоро вероятно ще бъдат предприети съответните законови действия срещу тях. Колеги на двойката са изразили готовност да дадат показания в прокуратурата за това как „русата дама с исполински размери” пребърква част от официалните лица, които гостуват в кабинета на половинката й. Тя ги проверявала щателно за подслушвателни устройства.

Александрова, която е родена в Русе през 1977 година прибягва до параноичната мярка предвид своите действия (страхува се да не бъде записана). Припомняме, че друга високопоставена служителка подслушва бившият министър на земеделието Мирослав Найденов с микрофон, скрит под дрехата й. По-късно тя се превърна в основен свидетел на държавното обвинение срещу Найденов.

Вчера пред информационна агенция ПИК, земеделският министър от кабинета „Орешарски” – проф. Димитър Греков не изключи, че съществува възможността той да е обект на подслушване от страна на висши кадри от Държавен фонд „Земеделие”. Греков обаче бе категоричен, че няма никакви притеснения от това, че някой може да го подслушва, тъй като разговорите, които води са само по служебни въпроси, които касаят земеделието. Твърди се, че странните действия на Александрова и Николов бързо стигнали до Брюксел и двамата били привикани от Генералната комисия по земеделие към Европейската комисия, за да дадат обяснения по случая.

Запознати твърдят, че скандалите тресат Държавен фонд "Земеделие” от няколко седмици, пише pik.bg.