Депутатите се опитаха да се предпазят

Дами хвърлиха върху главите на народните представители лозунгът „Оставка”.

Транспарантът разпънат от тях, полетя от балкона на пленарната зала. Неслучайно призивът за оставка бе насочен към главите на народните представители от червените редици. Случката се разигра по време на заседанието на парламента, на което бе отхвърлен вотът на недоверие към кабинета „Орешарски” на тема „Сигурност”.

[caption id="attachment_266644" align="aligncenter" width="300"]Снимка: Булфото Снимка: Булфото[/caption]

Вносител на третия поред вот на недоверие на кабинета „Орешарски”, отново бе опозиционната партия ГЕРБ.

[caption id="attachment_266645" align="aligncenter" width="300"]Снимка: Булфото Снимка: Булфото[/caption]

След като транспарантът полетя от балкона, няколко от депутатите от червените редици вдигнаха ръце нагоре, за да се предпазят. Лозунгът бе насочен право към мястото, на което по традиция стои лидерът на партията – Сергей Станишев, пише Булфото.

[caption id="attachment_266646" align="aligncenter" width="300"]Снимка: Булфото Снимка: Булфото[/caption]

След като посланието на двете жени в крайна сметка успя да стигне до депутатите, те си тръгнаха от залата с надеждата, че този път някой ще чуе исканията им.

[caption id="attachment_266647" align="aligncenter" width="233"]Снимка: Булфото Снимка: Булфото[/caption]

Днес Народното събрание напомняше до голяма степен на развлекателно шоу от телевизионния екран.

[caption id="attachment_266648" align="aligncenter" width="294"]Снимка: Булфото Снимка: Булфото[/caption]

Отначало Сашо Диков посрещна Бойко Борисов в кулоарите на парламента, подчертавайки, че днес е много красив. Отначало Борисов остана смаян от неочаквания комплимент, но само няколко секунди по-късно се окопити и попита Диков дали не е преминал в редиците на БСП.

[caption id="attachment_266649" align="aligncenter" width="300"]Снимка: Булфото Снимка: Булфото[/caption]

След това председателят на ГЕРБ призова журналиста да не започва с комплиментите отрано, тъй като по този начин до никъде няма да стигнат.

По-късно пък в пленарна зала се развихри грандиозен скандал между депутата от ГЕРБ Светослав Иванов и зам.-председателя на парламента Алиосман На свой ред Имамов се защити като поиска от Иванов да му цитира поне един член от правилника, който е нарушил. След това той подчерта, че няма да позволи на парламентарната група на ГЕРБ да нарушава правилника на парламента, както и да хаби времето на народните представители. В спора се намеси и лидерът на ДПС Лютви Местан, който направи опит за защити съпартиеца си. Той призова да бъде обърнато внимание на изразеното за пореден път грубо незачитане на парламентаризма, имайки предвид обръщението на Иванов към Имамов, наричайки го „водещ”.