Председателят на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов и депутат от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Никола Минчев съобщи в парламента, че днес е изпратил на всички членове на временната комисия доклада, който Атанас Атанасов е получил.

 

Попитан какво има в доклада, Минчев обясни, че се описва как функционира точно групата за действие около Мартин Божанов - Нотариуса, има и списък с няколко имена на хора, които са посещавали клуба, както и се споменават семейство Арабаджиеви като жертви на групата около Мартин Божанов. Списъкът с магистрати обаче е у генерал Атанасов вече от седмица и само той е обявил, че разполага с него, като Минчев изрази желание тези имена да бъдат получени по институционален ред и в рамките на работата на комисията да “изскочат”.

 

Той коментира, че имената в доклада са около 8-10.

 

Припомняме, че по-рано днес от ИТН представиха списък с лица, които според тях трябва да бъдат разпитани като сред имената са финансовият министър Асен Василев, шефът на НАП Румен Спецов, главните прокурори от 2020г . насам, членовете на ДАНС, бившата КПКОНПИ и др.

 

Какво още разкри Никола Минчев, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu