Ивайло Калфин не пропусна да се заяде с лидера на БСП заради начина, по който се оттегли от поста

Ивайло Калфин не пропусна да захапе Сергей Станишев след оттеглянето му от поста на лидер на БСП. Според втория човек в АБВ, червеният лидер е показал липса на всякакво достойнство при напускането си. Пред Агенция ПИК Ивайло Калфин коментира решението на Станишев да стане евродепутат и да се откаже от поста си в българския Парламент.

[caption id="attachment_414167" align="alignright" width="300"]Ивайло Калфин нападна Сергей Станишев Ивайло Калфин нападна Сергей Станишев[/caption]

По думите на неуспелия кандидат за президент, някогашният му лидер в БСП е можело да избере много по-достойни начини да се оттегли от лидерския пост. "Да беше излязъл да каже, че правителството се е провалило, да признае грешките си, собствени и на партията. И чак тогава да обяви, че става евродепутат. Избирателите му трябваше да чуят тази новина от него, а не от деловодството на Парламента", категоричен е Ивайло Калфин.

И допълни, че подобно поведение не е мъжко. Както знаете, преди изборите Станишев се кълнеше, че няма да се възползва от лидерството си в листата за евроизборите и ще се откаже от мястото си на евродепутат. Което в крайна сметка не се случи. Калфин предупреди вече бившия червен лидер, че не може да очаква в Брюксел да има същия комфорт, който има и в България. "Тепърва ще трябва да се доказва. И то с умения и качества", убеден е Ивайло Калфин.