Бившият кандидат за вицепрезидент се оттегли от поста "ръководител на българските социалисти" в Европейския парламент

Разцеплението в Коалиция за България продължава със страшна сила. След като стана ясно, че Георги Първанов възнамерява да се яви на евроизборите през май със собствената си формация АБВ, малко по-рано днес Ивайло Калфин подаде оставка като водач на българските социалисти в Европейския парламент в Брюксел.

[caption id="attachment_262804" align="alignleft" width="300"]Ивайло Калфин нанесе съкрушителен удар по Сергей Станишев Ивайло Калфин нанесе съкрушителен удар по Сергей Станишев[/caption]

И макар да не разкри в прав текст причините за оттеглянето си, запознати разкриват, че бившият вицепрезидент се оттегля заради факта, че начело на ПЕС отново е Сергей Станишев. Калфин разпрати официално писмо до медиите, в което обяснява мотивите за решението си. "Изправен съм пред дилемата да избирам между идеите си и партийното ръководство, което е абсурдно", заявява в текста Калфин.

И допълва, че ще продължи да работи за хората, които са го избрали, тъй като не смята да предаде доверието на онези, гласували за него. Новият доверен човек на Георги Първанов запазва мястото си като член на парламентарната група на Алианса на европейските социалисти и демократи, както и това на част от българската социалистическа делегация, предават от БЛИЦ.