Нова Студена война е най-вероятния изход от кризата в Украйна, смята лидерът на ДСБ

Нова Студена война е най-вероятния изход от кризата в Украйна. Поне това е мнението на Иван Костов. Според лидера на ДСБ е много възможно Русия да се вкара в нова Студена война срещу всички страни от евроатлантическото пространство.

[caption id="attachment_378819" align="alignleft" width="300"]Иван Костов предрича нова Студена война Иван Костов предрича нова Студена война[/caption]

Този сценарий е един от трите възможни изхода на ситуацията в Украйна, смята Иван Костов. Той е и най-опасният за България както от политическа, така и от икономическа гледна точка, тъй като е много вероятно страната ни да се окаже в ролята на санитарен кордон заедно със съседните ни страни. Възникването на газова криза и обезценяване на валутите на Русия и Украйна също са възможни последици за България, ако възникне нова Студена война. За щастие, Костов се съмнява, че напрежението в Украйна ще ескалира до степен да се стигне до реални военни действия.

Синият политик смята, че има възможност, макар и минимална, статуквото в Украйна да бъде възстановено на положение като преди кризата. Неочаквано за мнозина, бившият премиер от управлението на сините изказа одобрение за позицията на управляващите от БСП по отношение на случващото се в Украйна. "Колкото и да не се харесва на някои хора, тази позиция е добра, понеже отчита реалната ситуация", категоричен е Костов, предават от БЛИЦ.

)