Иван Костов изплува в поредния скандал

Иван Костов лъсна в поредната политическа афера. Според слуховете, неговите хора участват в схема за продажба на лидерските позиции в листите на Реформаторите. Назрява чутовен скандал, който ще бележи незапочналата още предизборна кампания на реформаторите.

[caption id="attachment_420917" align="alignright" width="300"]Иван Костов Иван Костов продава лидерските позиции в листата на Реформаторския блок[/caption]

Според слуховете кандидатите за лидерско място в листите трябва да се бръкнат с по 100 000 лева, а тези, желаещи второто място със 70 000 лева. Парите се прибират от хората на Иван Костов. Медиите гръмнаха с вестта, че лидерът в листите в Монтана - Борислав Великов е станал жертва на рекет от страна на хората на Иван Костов и е бил принуден да плати сумата от 1 000 000 лева за първото място в листата.

Прокуратурата все още не е получила официален сигнал, по който да започне да работи, но въпреки това слуховете за далаверите на Иван Костов стават все по-упорити. Оказа се, че лидерските позиции в листите на Реформаторския блок се заемат синове на бизнесмени и хора, свързани с политиката.

Такъв е случаят на водача в листата в Хасково, който е син на кмета, алармират пред ПИК местни жители. Станислав Иванов и неговият баща Георги Иванов лъснаха с имотни далавери. В града се носи слух, че хотелът на кметския син е бил построен с държавни пари.

Подобен скандал назряза и с листите в Димитровград. Атаките срещу хората на Иван Костов, Меглена Кунева и Радан Кънев, че продават лидерските места в листите, продължават с пълна сила. Вчера Николай Бареков даде скандално интервю, в което разобличи аферите на Иван Костов.