Зам. председателката на НС бясна на ежедневните лъжи на бившия им коалиционен партньор ПП

Ива Митева от ИТН попиля коалиционните си партньори в ефира на БНТ. Зам. шефката на парламента призна, че на всички са им омръзнали лъжите на Киро, Асен и компания, които сипят всеки ден.

Митева изказа възмущението си на първо място от Андрей Гюров, който е председател на ПГ на „Продължаваме промяната”, който също говори откровени лъжи. „Поисках Гюров да ми се извини за изречената неистина по мой адрес. Той си позволи да твърди, че не съм активна и отсъствам от медийната и правната комисия, в които участвам. Това не е вярно, редовна съм и никога не съм отсъствала. За разлика от него, който е доста пасивен. Да не споменаваме, че в пленарната зала единствено се проявява като чете само декларациите на ПП."

Ива Митева допълни, че на едно скорошните заседания на парламентарната комисията по култура се разбрало, че бюджетът на МК изобщо не е увеличен , но е намален.Макар, че е било поискано увеличение.

Г-жа Митева заяви още, че депутатите от „Продължаваме промяната” се дразнят на ИТН, че са последователни, свободолюбиви и искрени и коментира ситуацията така: „Искаш ли промяна на първо място ти трябва да спазваш законите и Конституцията както и правилника на Парламента."

Когато запитаха зам. шефката на НС защо всъщност са подкрепили правителството на Кирил Петков, тя отвърна, че трябвало да дадат шанс на най-голямата политическа сила.

Относно Северна Македония Митева каза още, че на коалиционен съвет премиера дал обяснение, че президентът  Макрон щял да стане гарант на споразумението между двете държави. Което нагнетило допълнително напрежението.

Депутатката на Слави издаде, че след неподкрепянето на бюджета вчера в комисията късно вечерта Киро се обадил на народния избраник от ИТН Кирил Симеонов и на среща взел да го убеждава да промени поведението си.

„Това не само не е морално и го призовавам да не тормози и упражнява натиск на нашите депутати”, завърши Ива Митева.

Източник: Труд