Оказва се, че листите на иначе много „принципната“ Мая Манолова са приютили скандален бизнесмен.

Става въпрос за строителя Цветан Цветанов, чиято фирма се прочу покрай трагедията с автобуса край Своге, при която изгубиха живота си 17 човека. 
При все, че е нареден на последно място, факт е, че той все пак е в листата на „принципната“ Мая Манолова.
Очевидно тя не е наясно със спорната му репутация или поне така й е удобно. 

Няма да е грешка, ако наречем Цветан Цветанов политически номад. През 2013 г., той е кандидат за народен представител от листата на ДПС за родния си Монтански район, но разбира се не бива избран. 

Става част и от проекта на Татяна Дончева „Движение 21“, когато той се появява на хоризонта. Дори според запознати успява да вкара двама съветници в Общинския съвет в Дупница с купени цигански гласове. 

Определено инвестицията му си заслужава предвид факта, че през 2008 г. купува „Пътно поддържане“, наричайки го с гръмкото име „Мегаинвест холд“. След това Цветанов трайно се заселва в града. Тук е момента да отбележим, че след време двамата му съветници бягат от Татяна Дончева и се обявяват за независими.

Хора, които са наясно с политическите пристрастия на Цветан Цветанов също споделят, че прелита от партия в партия в зависимост от личните си интереси. Те подчертават, че плаща наред и гледа да се присламчи към този, от когото има най-голяма изгода. 

Неговата фирма „Мегаинвест холд“ не само, че асфалтира фаталния участък край Своге, а през годините успява да прилапа обществени поръчки за над 130 млн. лева. 
За фаталния участък, в който се обърна автобусът с пенсионерите, Цветанов успя да прехвърли вината на проектантите. 

Другото, с което се слави в строителния бранш е, че не спира да обжалва търгове из цялата страна. За сметка на това си е навлякъл гнева на голяма част от колегите му в бранша, предвид факта, че тактиката му е по този начин да блокира поръчките с месеци, а понякога дори и с години. Именно по тази схема „Мегаинвест холд“ спира строителството на три пътни отсечки в Северна България на стойност 35 млн. лева. 

Спъва ремонта на улиците в Русе, Благоевград и Враца, обжалва конкурси за изграждане на пречиствателна станция във Видин… Списъкът е доста дълъг. 
Запознати разкриват, че използваните от него номера са чисто рекетьорски, защото след като забави дадена поръчка чрез обжалването, той предлага да оттегли жалбата си срещу получаването на известна сума или пък да бъде нает от подизпълнител.

Ето такъв човек приюти в листите си иначе „принципната“ Мая Манолова.
Източник: Уикенд

Интересът клати феса на „принципната“ Мая Манолова