Може да си осигурят още народни представители за правителството!

Напрежението расте и ситуацията около бъдещия кабинет "Василев" става все по-инфарктна. Днес се разбра, че още депутати от ИТН може би ще се отцепят от Слави, за да участват в сформирането на бъдещо правителство без необходимост от поредни избори. Това заяви в ефир Георги Георгиев, който вече се отцепи от партията на Дългия.

Той разкри, че за съставянето на кабинет работят и "звънят на колеги" не само хора от ПП, но и независимите депутати - убедени, че опцията за още едни избори не е решение, а задълбочаване на проблемите пред страната ни в днешните дни на кризисни събития в света и Европа. Георгиев обаче не може да се ангажира с точност дали ще успеят преговорите.

Що се касае до Виктория Василева от ИТН, Георгиев обясни, че тя е имала намерение да се отдели от партията доста по-рано, но е останала само поради човешки и морални причини. "Виктория е една от основателките на тази партия, но тя не успя да приеме и да се съгласи с едноличното управление в структурата в лицето само на Слави Трифонов. Според нея това е нередно", заяви още Георгиев.

"Трябва да се знае, че никой не притиска никого. Ще седнем и ще говорим за редица проблеми, включително енергетиката и драстични промени в съдебната система. Ако постигнем консенсус, ще сформираме и кабинет", поясни депутатът.