Михаил Миков обяви 25 минути почивка, за да събере достатъчно народни представители в залата

Михаил Миков буквално събра депутатите от коридорите на Народното събрание, за да осигури кворум за заседанието на Парламента. Рано тази сутрин Парламентът нямаше кворум, тъй като в залата имаше само 107 депутата и председателят му Михаил Миков не можа да открие петъчното заседание. Затова Миков обяви почивка от 25 минути, през която почивка народните представители бяха буквално събрани от коридора на Народното събрание.

[caption id="attachment_307159" align="alignleft" width="300"]Михаил Миков успя да събере кворум Михаил Миков успя да събере кворум[/caption]

След паузата в пленарната зала се регистрираха 121 депутата и заседанието започна. След като беше събрана необходимата бройка, в залата се чуха ръкопляскания. Причината за липсата на кворум сутринта се оказа липсата на депутатите от ГЕРБ. Нито един от народните представители на бившите управляващи не се появи на работното си място в Народното събрание. Единствено лидерът Бойко Борисов и бившият културен министър Вежди Рашидов заеха местата си в Парламента.

В самото начало на заседанието Михаил Миков не пропусна да поздрави от трибуната Лудогорец за инфарктната победа срещу Лацио снощи и за класирането на отбора на осминафинал в турнира Лига Европа, където ще срещнат испанския Валенсия. "Мисля, че футболистите на Лудогорец заслужават поздравления и от Народното събрание", заяви Михаил Миков.