Илияна Йотова заяви, че никога не е чула това от Кирил Петков!

Вицепрезидентът скръцна със зъби на вече бившия ни премиер. Илияна Йотова надигна глас срещу Кирил Петков като го порица затова, че никога в управлението си не е казал точно и на глас каква ще е реалната цена на газта, която беше предвидил да получаваме. Нямало цифри, имало само обещания. "Каза се, че газта ще е по-евтина. Добре, но колко?! Каква ще бъде цената й?! Казваш - ето, даваме газ на тази и тази цена! Това обаче аз не чух от Петков и ме извинете ако съм пропуснала тази информация", заяви Йотова.

По темата с газа и Газпром тя също се обърна и към Корнелия Нинова, която пък бе порицана затова, че в качеството си на вицепремиер не е направила нищо против прекратяването на доставките за България, или поне не се е опитала да възобнови преговорите с Газпром още през март.

"Сега го слушаме това. Сега се говори с апломб, особено от госпожа Нинова, как трябва преговорите с този доставчик да се подновят. Добре, защо не го сторихте март месец?! Договорът ни с Газпром не беше изтекъл", пита Йотова.

Тя е категорична, че оттук насетне трябва да се търсят решения, които да бъдат общи и взети заедно с Европейския съюз като България обаче да заяви твърдата си позиция. "Ние сме силен и достоен член на съюза, следователно и трябва да се държим като такъв. Трябва да заявим мнениеу решения, а не просто да чакаме", категорична е тя.