Докато  у нас се опитват отчаяно да осигурят честни избори, в Америка откровено ги... купуват. Милиардерът Илън Мъск обяви, че до края на ноември ще раздава по 1 милион долара на ден на гласоподаватели на Доналд Тръмп. Условието е да подкрепят петицията за първата и втората поправка, която той е организирал в социалните мрежи. Подписката е стартирана в мрежата на Мъск "Х", но всъщност е част от кампанията в подкрепа на Доналд Тръмп. Самият кандидат за президент се разграничи от действията на Мъск, но заяви, че той е негов "приятел и често се чуваме по различни поводи". 


Действията на Мъск предизвикаха тревога сред демократите, които призоваха правораздавателните органи да се намесят. До този момент милиардерът е вложил над 75 милиона долара в кампанията на Тръмп. И мнозина имат опасения, че може да купи вота през ноември.


Що се отнася до Доналд Тръмп, той прекара интересен неделен следобед, като посети ресторант за бързо хранене. Там се учеше да пържи картофи и да приготвя сандвичи, след което ги раздаваше на минаващите шофьори. Участието му в проекта предизвика истинско вълнение и множество усмивки. А самият бивш президент заяви, че много обича хамбургери и млечни шейкове, заради което и редовно хапва точно там.