Депутатката Елена Гунчева разкри нова афера в партия „Възраждане“

След като стана ясно, че средствата за представителни разходи на депутатите от „Възраждане“ потъват в джоба на лидера на партията Костадин Костадинов, известен като Костя Копейкин, напусналата формацията Елена Гунчева разкри нова далавера на водача на формацията. От нейните твърдения става видно, че членският внос на редовите членове също е безотчетен и пълни гушата на Копейкин.

И членският внос на „Възраждане“ потъна в джоба на Копейкин
Костадинов нагло присвоява партийни средства

Според правилника на парламента освен заплатите на депутатите се полагат и средства за представителни разходи в размер на две трети от трудовото им възнаграждение, или около 3600 лева. С тях народните представители могат да заплащат на сътрудници и да наемат офиси за приемни. Вместо това обаче парите се прибирали от Костадин Костадинов, който обяснява, че използвал средствата за дарения на социално слаби членове на партията. Примерите му обаче така и не покриват и една десета от натрупаната сума от 13-те депутати на „Възраждане“.

Друга далавера на Копейкит е безотчетният членски внос на редовите членове на партията. Пред Сметната палата от „Възраждане“ са декларирали 0 лева от членски вност. В същото време стотици членове твърдят, че си плащат редовно лептата за партийно изграждане.

Елена Гунчева е уважаван в гилдията юрист и едва ли хвърля думите си на вятъра. Въпросът е защо прави разкритията едва сега, след като вече е напуснала редиците на „Възраждане“...

Източник: „Уикенд“