Партията на Слави Трифонов ще върне неизпълнен мандата на президента Румен Радев. Лидерът бил напълно наясно, че кабинет с третата папка няма да има въпреки преговорите, които продължават.

 

За почуда разговорите на ИТН за съставяне на правителство с третия мандат започнаха с независимите депутати от разпадналата се група на „Величие“, като разговаряха и с лагера на Николай Марков, и с този на Ивелин Михайлов, за смях, представен само от неадекватната Красимира Катинчарова.

Докато уж търсят консенсус с останалите партии, противници на ДПС и ГЕРБ, депутатите на Дългия били напълно наясно, че само тупат топката, и наесен ще отиваме до урните. Вече се обсъждали дори конкретни дати за вота – както вече стана ясно – 6, 13 или 20 октомври.

 

Президентът Румен Радев, който връчи на Тошко Йорданов третата папка и призова за „успех“ на преговорите, бил повече от доволен, тъй като бил напълно наясно, че акцията е обречена на провал. От „Дондуков“ 2 издадоха, че държавният глава отново е изиграл политическите лидери в парламента, като с поведението си именно той изпъквал на техния фон като „канара“, както се изрази един от съветниците му, на фона на истеричното им и скандално поведение заради разцепления и дрязги.

 

Именно чрез манипулирането на парламентарните началници държавният глава бил разглеждан от нацията като единствен стабилен политик с висок рейтинг и това проправяло чудесен успешен път за политическите му амбиции извън Президентството, признаха още от екипа на Радев.

 

Според запознати държавният глава играел в комбина със Слави Трифонов, с когото вече са в добри отношения, за да може ИТН да изпъкне като стабилна партия, единствената подходяща да й се гласува доверие на следващите избори, а Радев да си осигури пионки в лицето на депутатите на Трифонов подобно на Бойко Борисов.

През 2008 г. ГЕРБ, без да е в парламента, имаше свой депутат за подходящи гласувания както трябва – Лъчезар Иванов, личен лекар на Генерала.

 

През това време обаче екипът на Тошко Йорданов и новите звезди на групата – Павела Митова и Станислав Балабанов, продължават да изпълняват директивата и обикалят с папката си по групите в парламента. ДПС и ГЕРБ очаквано отказват да участват в преговори, а същото ще направи лагерът на Корнелия Нинова в парламента, както и част от депутатите на ПП-ДБ и хората на Ивелин Михайлов. Тошко Йорданов ще се наложи да върне, очаквано и режисирано, третия мандат неизпълнен. Депутати признаха, че в групата на ИТН вече дори имали яснота и кога ще дадат на президента празната папка – в понеделник.

Източник: Уикенд, crimesbg.com